Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Aktiviteetit


Melonta

Vesistöjen pirstoma Punkaharju on ihanteellinen melontakohde. Voit kierrellä saaria, tutkia  suojaisia lahdenpohjia ja ihastella harjualuetta vesiltä käsin. Reitit kiertelevät sekä Saimaan Pihlajavedellä että kristallinkirkkaalla Puruvedellä, koko ajan turvallisesti rantojen tuntumassa.

Punkaharjun itäosassa sijaitsevasta Naanranlahdesta voi meloa Puruveden ykköskohteeseen Petrin saareen ja eteläosassa sijaitsevasta Tynkkylän Lomaniemestä historialliseen Kongonsaareen. Kajakkeja voit vuokrata Harjun Portin välinevuokraamosta, jossa myös opastetaan aloittelijoita kajakkien käsittelyssä.  Myös monilla majoitusyrityksillä on sekä kajakkeja että kanootteja tarjolla. Alla olevaan esitteeseen on koottu kolme suosittua melontareittiä. 

Lataa esite/kartta tästä.

 

 


Veneily

Punkaharjulla veneilijät nauttivat kiireettömästä ja leppoisasta tunnelmasta. Veneilyvaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Useimmista majoitusyrityksistä saa vuokralle soutu- ja moottoriveneitä, lisäksi järjestetään opastettuja veneretkiä.
 

Veneretket kuljettajan kanssa

Retket tehdään nopealla moottoriveneellä, avoveneeseen voidaan ottaa  4 matkustajaa ja katettuun suurempaan veneeseen 6 matkustajaa. Venettä ohjaa kokenut vesistöt ja kohteet hyvin tunteva kuljettaja. Retket tehdään tilauksesta ja tarkempia tietoja saat Saimaan Safarit toimistossa tai osoitteesta www.saimaansafarit.fi

Lataa veneretkiesite ja kartta tästä.

 
 
 

Pyöräily

Punkaharjun harjualue ja puulajipuisto ovat hyviä kohteita pyöräretkelle. Puulajipuistosta löydät hyvät, leveät reitit myös kaupunkipyörällä liikkumiseen. Karjalankallion laavu on mukava taukopaikka. 
 
Polkupyöriä sekä aluekarttoja saa vuokralle suurimmasta osasta majoituskohteita. 
 
Annamme alla olevassa esitteessä vinkit kahdesta pääreitistä, joihin molempiin
sisältyy kymmeniä erilaisia elämyksiä ja monia pituusvariaatioita.
 
Lataa esite/kartta tästä.

Ulkoilu ja retkeily

Punkaharjun ainutlaatuinen kansallismaisema on kuin luotu ulkoilua ja retkeilyä varten. Upea harjumaisema ja Saimaan järviluonto saavat mielen rauhoittumaan ja maalliset murheet haipuvat savuna ilmaan. Täällä ei ole kiire, täällä nautitaan hitaasti ja perusteellisesti.

Alueella voi liikkua omin neuvoin tai kysyä ulkoilukarttoja majoitusyrityksista tai matkailuneuvonnasta. Luston ja Karjalankallion laavut ovat oivia taukopaikkoja. Syksyisin alueella on runsaasti marjoja ja sieniä.

  


Ratsastus

Ratsastaminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan harrastajien parissa, ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua Punkaharjun kansallismaisemiin kuin hevosen selästä käsin!

Punkaharjulla pääset ratsastamaan Mannilan ratsutallin ohjatuilla opetustunneilla, lyhyemmillä ja pidemmillä maastoratsastusretkillä tai lyhyemmillä talutuslenkeillä. Ratsastustunneilla pääset ratsastamaan aiemman kokemuksesi mukaan, ja myös aloittelijat ovat tervetulleita! Perheen pienimmille on tarjolla ponitalutusta ja lasten tunteja.

Ratsastuspalveluita on tarjolla ympäri vuoden, ja kesäaikaan Mannilan ratsutalli tarjoaa myös lasten ja aikuisten ratsastusleirejä ja -kursseja. Järjestämme myös erilaisille ryhmille räätälöityjä ratsastuspaketteja.


Punkaharjun Sauvakävelypuisto

Historiaa, kulttuuria ja upeita maisemia ympäristöystävällisesti liikkuen.

Punkaharjun kesän kauneimmat piirteet löydät sauvakävellen ja sitä varten olemme suunnitelleet joukon reittiehdotuksia erilaisiin maastoihin.  Kaikki reitit on helposti saavutettavissa  alueen matkailukohteista ja myös kävelysauvoja löytyy vuokralle useimmista kohteista.    


Punkaharju Outdoor

Punkaharju Outdoor on Kruunupuiston omistama ohjelmapalveluidentuottaja. Punkaharju Outdoorin kesäkauden toimintoja ovat mm. ohjatut retket sähköavusteisilla fatbikeillä, maisemaristeilyt katamaraanialuksella, kirkkovenesoutu, tietoisen läsnäolon luontohetket, riippumattorentoudet, kiertoajelut ja kävelyretket harjualueella.

Talvikaudella tarjoamme mm. lumikenkäretkiä ja retkiluistelua, aiemmin mainitut fatbiket soveltuvat myös talvikauden retkeilyyn. Punkaharju Outdoorista voi myös vuokrata välineitä luonnossa liikkumiseen.

 


Hieronta ja fysioterapia

 

Punkaharjulla, Tuunaansaaressa sijaitseva Fysioterveys Punkaharju tarjoaa hieronta ja fysioterapia palveluja. Hieronta parantaa elämänlaatua poistamalla lihasjännitystä ja kipuja, ja palauttaa lihasten elastisuuden.

Fysioterapian kautta saat apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelimisten ongelmiin, kuten huono ryhti, niska- ja selkäkivut, ym.

 


Hiihto

Punkaharjulla on loistavat hiihtomahdollisuudet. Majoituskohteiden lähettyviltä pääsee hyvinhoidetuille ja monipuolisille hiihtoladulle, joita löytyy yhteensä yli 30 km. Hiihtoladut kulkevat myös pitkin upeaa Punkaharjun harju-aluetta.

Punkaharjun alueen kauniissa luonnossa kulkevat murtomaahiihtoladut näet taukopaikkoineen Punkaharjun Harjureitit -sivustoilta. Sieltä näet myös latujen tilanteen ja latukoneen sijainnin.


Retkiluistelu

Retkiluistelu on vertaansa vailla oleva tapa liikkua luonnonjäillä ja nauttia vesistöjen tarjoamista retkielämyksistä talvella. Matkailukeskus Harjun Portin ylläpitämä retkiluistelureitti on yksi Suomen pisimmistä, jopa 15 kilometrin mittainen.
 
Tuunaansaaresta lähtevä ja useiden taukopaikkojen ja nuotiopaikalla varustettu reitti mahdollistaa onnistuneen luisteluelämyksen myös kokemattomalle luistelijalle. Luistimet, erilaiset potkurit ja muut tarvittavat välineet saat vaivatta lipunhankinnan yhteydessä Harjun Portin välinevuokraamosta.
 

Lumikenkäpuisto

Lumikengillä pääset nauttimaan sellaisista talvisista luontoelämyksistä, joita on lähes mahdoton muuten kokea. Olemme suunnitelleet kahdeksan upeaa ja selkeästi merkittyä lumikenkäreittiä Punkaharjun harjualueelle ja muihin mukaviin maastoihin.
 
Reitivalikoimsta löyötyy vaihtoehtoja kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Helpommilla reiteillä ei tarvita aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä. Vaikeimmat reitit tarjoavat haasteita myös kokeneimmilla kuntoilijoille ja luontoseikkailijoille. Reitit ovat vapaasti kaikkien käytössä. Kysy myös opastettuja retkiämme.
 

Hieronta ja fysioterapia

 

Punkaharjulla, Tuunaansaaressa sijaitseva Fysioterveys Punkaharju tarjoaa hieronta ja fysioterapia palveluja. Hieronta parantaa elämänlaatua poistamalla lihasjännitystä ja kipuja, ja palauttaa lihasten elastisuuden.

Fysioterapian kautta saat apua erilaisiin tuki- ja liikuntaelimisten ongelmiin, kuten huono ryhti, niska- ja selkäkivut, ym.