Monta syytä tulla itse ja tuoda kesävieraatkin Punkaharjulle 5.-19.7.2020

Luola on jälleen auki yleisölle! Suomalaisen kesänäyttelyperinteen legendaarisin paikka on Pekka Hyvärisen 80-luvulla rakennuttama Tuunaansaaren luolasto, jossa järjestettiin liki 30 vuoden ajan Retretti-taidenäyttelyitä. Vuodesta 2013 alkaneen hiljaiselon jälkeen nyt on aika avata luolasto ajan henkeen päivitettynä.

Korkeatasoista kuvataidetta! Kiinalais-suomalaisen taiteilija Canal Cheong Jagerroos tekee suuria ja ilmaisuvoimaisia teoksia. Etelä-savolaisten taiteilijoiden Ars Nova ry esittelee taiteilijoiden Marjo Eskonen, Anne-Mari Heiskanen, Kaija-Leena Hänninen, Annamari Kinnunen, Mari Liimatainen, Raija Marttinen, Outi Savolainen, Juho Sihvonen, Esa Tuomiranta, Elise Kosonen ja Hanna Vahvaselkä tuoreita töitä. Maailmanlaajuisesti tunnetun kuvanveistäjän ja ympäristötaiteilijan Olavi Lanun (1925-2015) oivalluksissa luonto ja ihmisyys kohtaavat ja sulautuvat yhteen. Satu Kalliokuusen ja Birgitta Linhartin ympäristötaide kertoo luontosuhteesta, ilmastonmuutoksesta ja halusta löytää toivoa.

Monipuolista musiikkia! Lavalle nähdään ja kuullaan Yrjö-palkittu saksofonisti Tapani Rinne sekä orkesterinsa Rinneradion kanssa että joikaaja Wimme Saaren säestäjänä, suomalaisen punkin tinkimätön tulkitsija Pelle Miljoona, ranskalaisen chansonin suurlähettiläs, pariisilais-syntyinen Tia Cohen ja monia nousevia muusikoita. Uusinta uutta edustaa Apocalyptica, jonka esitys tuodaan hologramina Kalliosalin lavalle.

Mielenkiintoisia keskusteluja! Keskustelussa mukana tutkijoita, kuten fil.tri Aappo Kähönen, emeritusprof. Altti Kuusamo, fil.tri Lasse Laaksonen, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen. Kirjailijoista keskustelemassa ovat Karjalan ja Venäjän tuntija Arvo Tuominen, uutismies Kari Lumikero ja laajasti käännetty lastenkirjailija, oikeustieteen tohtori Tuula Pere. Pitkäaikainen kansanedustaja ja suurlähettiläs Pertti Salolainen keskustelee suuresta intohimostaan, luonnosta ja psykiatri Ben Furman seitsemästä elämäntaidosta ja ratkaisukeskeisestä muksuopista. Lavahaastattelijoina ovat taiteen tohtori Sam Inkinen, toimittaja Erpo Heinolainen ja “luolanainen”, psyk. lis. Sinikka Mäkelä.

Vahvoja paikallisia toimijoita! Rakennusneuvos Terho Kaskinen. taitelija Johanna Oras, innostaja ja hotelliyrittäjä Saimi Hoyer, mestämuseo Luston tuottaja Sami Juola ja Itä-Karjalan kansanopiston rehtori Maija Tenojoki.

Sinä lavalle! Joka päivä kello 16.00 on Open Stage, jolloin vaikka sinä voit toteuttaa haaveesi esiintyä yleisölle. Oletpa sitten laulaja, soittaja, lausuja tai jotain muuta mielenkiintoista asiaa tekevä.

Eikä tässä suinkaan kaikki! Nämä ovat poimintoja runsaasta tarjonnasta, joten kannattaa katsoa juuri sen päivän ohjelma,
kun sinä ja vieraasi olette tulossa. Runsaasti kesäiloa ihan ilmaiseksi ja loputkin hyvin pienellä rahalla!

Tapahtumassa huomioidaan Koronarajoitukset ja käytännöt.

Ennakkoliput Tiketistä luolakierroksille ja iltakonsertteihin.

Tervetuloa tutustumaan Saimaan Taideluolaan!
www.saimaantaideluola.fi

Lisätiedot

Tapahtuman sijainti
Saimaan Taideluola ja Kulttuuripuisto
Tuunaansaarentie 1-3, 58450, Punkaharju
Järjestäjä
Art Up ry ja Saimaan Taideluola
Ilmoittautumistiedot
Ei ilmoitettuja tietoja
Lipunmyyntitiedot
Kulttuuripuisto maksuton,
Luolasto: aikuiset 18 €, lapset 10 € (3v-15v.) ja perhelippu 50 €, sisältää liput kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.
Osta liput
www.tiketti.fi
SijaintiSaimaan Taideluola ja Kulttuuripuisto Tuunaansaarentie 1-3 58450 Punkaharju