Hyppää sisältöön

Kesäloma Punkaharjulla


Vietä mahtava kesäloma välkehtivän Saimaan rannalla, Punkaharjulla. Tarjolla on monipuolista majoitusta, mukavaa tekemistä upeassa harjuluonnossa, tapahtumia koko perheelle ja hyvää lomatunnelmaa. Tässä muutama hyvä syy suunnata auton keula kohti upeaa kansallismaisemaa.

Suomen kaunein maisema?

Jo Topelius totesi aikoinaan Punkaharjulla vieraillessaan: “varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa." Tule toteamaan omin silmin oliko Topelius oikeassa. Kurvaile harjun päällä pitkin Vuosisadan tieksi valittua Harjutietä, ihastele puiden välistä vilkkuvaa sinistä Saimaata ja nauti alueen uniikeista palveluista. 

Paljon tekemistä koko perheelle

Punkaharju on aktiivilomailijan paratiisi. Harjualueella on paljon opastettuja reittejä, mm. sauvakävelypuisto. Meillä voit nauttia kesästä pyöräillen, ratsastaen, meloen, sauvakävellen, soudellen tai ihan vain maisemasta nauttien. Mitä Punkaharjulla ei ole, sitä ei tarvita. 

Monipuolista kulttuuria

Punkaharjulla nautitaan monipuolisesta kulttuurista. Pienellä alueella on paljon nähtävää, kiinnostavia rakennuksia ja kiehtovia tarinoita. Taidekartano Johanna Oras Tuunaansaaressa kutsuu taiteen ystäviä vieraakseen. Kruunupuiston Inkerikahvilassa on kesäisin esillä mielenkiintoista taidetta. Metsämuseo Lusto esittelee mielenkiintoisella tavalla suomalaisten suhdetta metsään. 

Luolassa tapahtuu

Viime vuosien hiljaiselon jälkeen on hienoa todeta, että Tuunaansaaren maailmankuulu luolasto avautuu kesällä käyttöön. Seuraa ilmoittelua ja tule nauttimaan luolaston ainutlaatuisista tapahtumista.

Harjun Portin & Luola Eventsin kesän tapahtumakalenteri:

Pe 15.6. Jalkapallon MM-kisascreen ravintolassa joka päivä (Harjun Portti)
La 16.6. Käkipäivät: Katusählyturnaus, Punkaharjun Retkisoutu (Harjun Portti)

La 16.6. Käkipäivät: Egotrippi & Trees (Luola Events)

Pe 22.6. Juhannuskokko klo 21, Dynamo (Harjun Portti)

La 23.6. Perinteinen Hannelen juhannuskaraoke 21-02 (Harjun Portti)

La 30.6. CC-Rock klo 22 (Harjun Portti)

La 14.7. Local Band Night: Old Spice & The Nevergreen (Luola Events)

Pe 24.8. Vicky Rosti (Luola Events)

 

Valitse suosikkisi ja kurvaa Punkaharjulle vieraaksemme! 

Suosittelemme


Luola Events - Punkaharjun maailmankuulu luolasto herää eloon

Punkaharjun Tuunaansaaren maailmankuulu luolasto, entisen taidekeskuksen tilat, herää eloon kesäkuussa 2018! Luola Events on kahden savonlinnalaisen matkailu- ja tapahtuma-alan toimijan kunnianhimoinen projekti (Matkailukeskus Harjun Portti & Keiku Ry). Luolaston 30m syvyydessä sijaitseva, uniikki 1000 hengen Kalliosali-konserttialue tulee palvelemaan jatkossa ympäri vuoden konserttien ja tapahtumien näyttämönä, ensimmäisenä esiintyjänä tullaan näkemään klassikkobändi Egotrippi ja savonlinnalainen Trees lauantaina 16.6.2018.

 


Matkailukeskus Harjun Portti – viihtyisää mökkimajoitusta Tuunaansaaressa

Varaa mieleinen majoitus yli 35 saunallisen mökin ja huoneiston valikoimastamme. Kaikki kohteemme sijaitsevat Tuunaansaaren lomakylässä ja ovat vuokrattavissa ympäri vuoden. Retretin junapysäkki, höyrylaivalaituri, kesäkauppamme, Punkaharjun käyntikohteet ja kaunis harjualue sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kaikista majoituskohteistamme. 3 - 4 hengen Standard Tuunaantupa-mökki omalla saunalla alkaen 100 €/vrk. Muista myös kahvila-ravintolamme, jossa herkullinen lounasbuffet sekä Burgers & À la carte listamme, jossa mm. liharuokia paikalliselta Hannonpellon Tilalta.

 


Jotakin uutta, jotakin vanhaa – perinteitä vaalien, uutta aikaa kunnioittaen

INKERTALO – Wanhan ajan kesäkahvila avautuu jälleen 18.6.2018 ja on avoinna 4.8 saakka joka päivä klo 12–21, oopperailtoina klo 24 saakka. 5.8-1.9.2018 avoinna päivittäin klo 12-19

Tulevan kesän tapahtumia kesäkahvilassa:

  • Akvarellitaitaja Urpo Martikaisen kesänäyttely ”Mummon ja vaarin muistojen albumista” esillä Inkeritalossa 18.6-1.9.2018
  • Juhannustanssit perjantaina 22.6.2018 uudistuneessa Inkerin Makasiinissa
  • Elävän musiikin iltoja
  • Inkeritalon pihapiirissä suosittu Rompetori lauantaina 14.7.2018 klo 10-15, Mukana OllinOnni Kotkasta ja Wanha Tammitori Hyvinkäältä
  • Inkeritalon Venetsialaiset lauantaina 25.8.2018

 


Lusto – Suomen Metsämuseo

Valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Lusto sijaitsee Punkaharjun upean harjualueen kainalossa. Kesän näyttelyissä on esillä nykytaidetta Paavo Halosen esinekoosteiden muodossa, eteläsavolaista ITE-taidetta sekä ainutlaatuinen metsäkoneiden kokoelma. Lusto on myös mainio koko perheen retkikohde, jossa Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät seikkailujen maailmaan.

Työnäytökset ja tapahtumat täydentävät Luston tarjontaa ja välittävät eteenpäin metsätietoa ja -taitoa. Kesän aikana voit nähdä mm. moottorisahaveistäjän, vakkojen tekijän tai vaikkapa tuohitöiden taitajan.

 


Vesi- ja puuhapuisto Kesämaa

Kesäaikana lasten ehdoton suosikki on vesi- ja puuhapuisto Kesämaa, joka sijaitsee Punkaharju Resortin pihapiirissä. Kesämaassa voit kaahata nopeusennätyksen polkuautopuistossa, heittäytyä alas krokotiilin kidasta, törmäillä ihan luvan kanssa naapurin veneeseen tai chillailla muuten vaan.

Kesämaassa riittää tekemistä vaikka koko päiväksi. Liukumäkiä ja altaita on eri ikäisille, lisäksi tekemistä on kehitetty myös kesän viileämpiä päiviä varten. Kokeile vaikkapa kiipeilyä, melontaa, polkuautopuistoa tai pelaamista. 

Kesämaa on avoinna 18.6. - 11.8.2018