Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Käyntikohteet


Kruunupuiston kylpylä

Kruunupuiston monipuolisella allasosastolla on nelirataisen 25 metriä pitkän uima-altaan lisäksi tarjolla kylpyläosaston lämminvesialtaiden hierovia poreita ja putouksia. Lisäksi allasosastolla on lasten allas sekä kylmäallas.

Uima-altaan veden lämpö on 28 astetta, kylpyläaltaissa 30 astetta ja kylmävesialtaassa 9 astetta. Allasosastolta voit lainata vesijuoksuvöitä  ja muita vesiliikuntavälineitä. Allasosasto palvelee päivittäin smajoitusasiakkaita ja on avoinna yleisölle.

 


Luola Events

Punkaharjun Tuunaansaaren maailmankuulu luolasto heräsi eloon kesäkuussa 2018! Entisen taidekeskuksen upeassa, 1000 hengen Kalliosalissa järjestetään korkeatasoista musiikki- ja tapahtumatoimintaa ympäri vuoden Luola Events-nimellä. Luola on myös oiva yksityistilaisuuksien pitopaikka, sillä Luolasta löytyy tyylikkäät ravintolasalit yli 200 hengen tilaisuuksiin.

VUODEN 2019 OHJELMISTOA

• 25.5. Mysteeri luolassa 
• 16.6. Käkipäivien iltabileet: Matti Airaksinen, DJ Orion
• 29.6. Ismo Alanko 
• 2.8. Komediafestivaali on the road: Ali Jahangiri, Niko Kivelä, Krisse Salminen, Ilari Johansson
• 3.8. Olavi Uusivirta 
• 5.10. Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta - viiden kuoron juhlakonsertti 
• 1.11. Popeda 
• 30.11. Neljä Ruusua

Saapuminen alueelle on erittäin helppoa, sillä Retretin junapysäkki sijaitsee 70 m päässä sisäänkäynniltä ja osaan tapahtumista on lisäksi meno-paluu bussikuljetukset Savonlinnasta. Luolasto sijaitsee Tuunaansaaren lomakylän vieressä.


Taidekartano Johanna Oras

Henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa ja legendaarisen harjumaiseman syleilyssä sijaitseva Taidekartano kutsuu vierailijat aidosti mukaan taiteen kiehtovaan maailmaan. Maalausten ja leppoisan tunnelman äärellä voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja antaa siveltimen vetojen viedä pienelle seikkailulle.
 
Kesän 2018 näyttelyssä "25 vuotta paletin pinnalla" paljastuu kuinka brändi nimeltä Johanna Oras saikaan alkunsa ja mistä nimitykset renessanssimaalari, kukkamaalari ja nallemaalari ovatkaan peräisin. Ja miten onkaan kuvataiteilija Johanna Oras pysynyt 25 vuotta paletin pinnalla.
 
Näyttely on avoinna 17.6 - 12.8.2018 joka päivä klo 10-18. Ei sisäänpääsymaksua.
 

Kotieläinpiha Hepokatti

Hepokatin kotieläinpiha on viihtyisä ja idyllinen päiväretkikohde lomalaisille! Viihtyisä ja turvallinen maatilan pihapiiri kutsuvat viettämään kesäpäivää yhdessä koko perheen voimin. Kotieläinpihan asukkaina Hepokatissa on perinteisiä suomalaisia maatilaneläimiä. Maatilan pihapiirissä on myös jalkapallokenttä, frisbeegolfrata, keppihevospuisto ja lasten leikkipaikka. Kotieläinpiha on avoinna kesäisin toukokuusta elokuuhun.
 
Voit vierailla kotieläinpihalla omatoimisesti aukioloaikojen puitteissa tai halutessasi voit osallistua myös opastetulle maatilakierrokselle. Järjestämme opastettuja maatilakierroksia ja aktiviteettejä vieraillemme heinäkuussa. Maatilakierroksella pääset syöttelemään eläimiä, kerromme maatilan elämästä ja eläimistä sekä tutustut kotieläinpihaan. Katso tarkemmat aukioloaikamme ja tiedot aktiviteeteistä sekä kotieläinpihatiketeistä kotisivuiltamme: www.majoitushepokatti.fi.
 
Ryhmät ovat tervetulleita meille etukäteisvarauksella. Järjestämme myös lasten maatilaleirejä kesäkuun alussa. Katso lisätietoja ryhmien mahdollisista maatilavierailuista ja lasten maatilaleireistä kotisivuiltamme. Kerromme myös mielellään lisää, joten ole yhteydessä. Tervetuloa viettämään päivää maalla!
 

Vesi- ja puuhapuisto Kesämaa

Kesä-, Kesämaa - se mua odottaa... Vesi- ja puuhapuisto Kesämaa sijaitsee Saimaan rannalla, noin 20 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta, Punkaharju Resortin alueella. Puistosta löytyy useita liukumäkiä ja altaita eri ikäisille, polkuautopuisto, törmäilyveneitä ja paljon muuta mukavaa puuhaa. Tekemistä on myös kesän viileämpinä päivinä.

Kesämaa sopii hyvin myös syntymäpäivien ja erilaisten yritystilaisuuksien viettoon. 

 


Lusto – Suomen Metsämuseo

Valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Lusto sijaitsee aivan Punkaharjun upean harjualueen kainalossa. Lustossa pääset näkemään ja kokemaan ainutlaatuisella ja elävällä tavalla, mitä kaikkea metsä suomalaisille merkitsee. Lusto on myös mainio koko perheen retkikohde, jossa Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät seikkailujen maailmaan.

Museokauppa Luston Puodista löydät laajan valikoiman laadukkaita lahjatavaroita, tekstiileitä ja kirjallisuutta. Kokouksia varten käytettävissäsi ovat Luston monipuoliset kokoustilat ja -palvelut. Lusto on avoinna ympäri vuoden