Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Käyntikohteet


Kotieläinpiha Hepokatti

Hepokatin kotieläinpiha on viihtyisä ja idyllinen päiväretkikohde lomalaisille! Viihtyisä ja turvallinen maatilan pihapiiri kutsuvat viettämään kesäpäivää yhdessä koko perheen voimin. Kotieläinpihan asukkaina Hepokatissa on perinteisiä suomalaisia maatilaneläimiä. Maatilan pihapiirissä on myös jalkapallokenttä, frisbeegolfrata, keppihevospuisto ja lasten leikkipaikka. Kotieläinpiha on avoinna kesäisin toukokuusta elokuuhun.
 
Voit vierailla kotieläinpihalla omatoimisesti aukioloaikojen puitteissa tai halutessasi voit osallistua myös opastetulle maatilakierrokselle. Järjestämme opastettuja maatilakierroksia ja aktiviteettejä vieraillemme heinäkuussa. Maatilakierroksella pääset syöttelemään eläimiä, kerromme maatilan elämästä ja eläimistä sekä tutustut kotieläinpihaan. Katso tarkemmat aukioloaikamme ja tiedot aktiviteeteistä sekä kotieläinpihatiketeistä kotisivuiltamme: www.majoitushepokatti.fi.
 
Ryhmät ovat tervetulleita meille etukäteisvarauksella. Järjestämme myös lasten maatilaleirejä kesäkuun alussa. Katso lisätietoja ryhmien mahdollisista maatilavierailuista ja lasten maatilaleireistä kotisivuiltamme. Kerromme myös mielellään lisää, joten ole yhteydessä. Tervetuloa viettämään päivää maalla!
 

Taidekartano Johanna Oras

Henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa ja legendaarisen harjumaiseman syleilyssä sijaitseva Taidekartano kutsuu vierailijat aidosti mukaan taiteen kiehtovaan maailmaan. Maalausten ja leppoisan tunnelman äärellä voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja antaa siveltimen vetojen viedä pienelle seikkailulle.
 
Kesän 2018 näyttelyssä "25 vuotta paletin pinnalla" paljastuu kuinka brändi nimeltä Johanna Oras saikaan alkunsa ja mistä nimitykset renessanssimaalari, kukkamaalari ja nallemaalari ovatkaan peräisin. Ja miten onkaan kuvataiteilija Johanna Oras pysynyt 25 vuotta paletin pinnalla.
 
Näyttely on avoinna 17.6 - 12.8.2018 joka päivä klo 10-18. Ei sisäänpääsymaksua.
 

Luola Events

Punkaharjun Tuunaansaaren maailmankuulu luolasto heräsi eloon kesäkuussa 2018! Luolaston 1000 hengen Kalliosali-konserttialueella, entisen taidekeskuksen tiloissa, järjestetään jatkossa korkeatasoista musiikki- ja tapahtumatoimintaa ympäri vuoden Luola Events -nimellä.

Luola Events on kahden savonlinnalaisen matkailu- ja tapahtuma-alan toimijan kunnianhimoinen projekti (Matkailukeskus Harjun Portti & Keiku Ry),  luolaston Kalliosali on täysin uniikki konserttisali syvällä maan sisällä. 2018 syksyllä luolassa nähdään Suomen eturivin artisteja, kuten mm. Anssi Kela ja Elastinen. Luola on myös oiva pikkujoulujen pitopaikka, sillä Luolassa alkaa tilausravintolatoiminta 17.11. Kuningasidean keikan yhteydessä, jossa permannolle myydään illalliskortit pikkujoulupöytineen!

SYKSYN 2018 OHJELMISTO

17.11. Kuningasidea ja jouni aslak & nousukauden lapset

27.10. Elastinen

8.11. Itkisitkö Onnesta? (Leavings-bändi, Hynynen, Martikainen, Nordin)

1.12. Anssi Kela

SAAPUMINEN

Saapuminen alueelle on myös äärimmäisen helppoa, sillä Retretin junapysäkki sijaitsee 70 m päässä sisäänkäynniltä ja osaan tapahtumista on lisäksi meno-paluu bussikuljetukset Savonlinnasta.


Vesi- ja puuhapuisto Kesämaa

Kesä-, Kesämaa - se mua odottaa... Vesi- ja puuhapuisto Kesämaa sijaitsee Saimaan rannalla, noin 20 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta, Punkaharju Resortin alueella. Puistosta löytyy useita liukumäkiä ja altaita eri ikäisille, polkuautopuisto, törmäilyveneitä ja paljon muuta mukavaa puuhaa. Tekemistä on myös kesän viileämpinä päivinä.

Kesämaa sopii hyvin myös syntymäpäivien ja erilaisten yritystilaisuuksien viettoon. 

 


Lusto – Suomen Metsämuseo

Valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo Lusto sijaitsee aivan Punkaharjun upean harjualueen kainalossa. Lustossa pääset näkemään ja kokemaan ainutlaatuisella ja elävällä tavalla, mitä kaikkea metsä suomalaisille merkitsee. Lusto on myös mainio koko perheen retkikohde, jossa Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät seikkailujen maailmaan.

Museokauppa Luston Puodista löydät laajan valikoiman laadukkaita lahjatavaroita, tekstiileitä ja kirjallisuutta. Kokouksia varten käytettävissäsi ovat Luston monipuoliset kokoustilat ja -palvelut. Lusto on avoinna ympäri vuoden


Kruunupuiston kylpylä

Kruunupuiston monipuolisella allasosastolla on nelirataisen 25 metriä pitkän uima-altaan lisäksi tarjolla kylpyläosaston lämminvesialtaiden hierovia poreita ja putouksia. Lisäksi allasosastolla on lasten allas sekä kylmäallas.

Uima-altaan veden lämpö on 28 astetta, kylpyläaltaissa 30 astetta ja kylmävesialtaassa 9 astetta. Allasosastolta voit lainata vesijuoksuvöitä  ja muita vesiliikuntavälineitä. Allasosasto palvelee päivittäin smajoitusasiakkaita ja on avoinna yleisölle.