Hyppää sisältöön

Vuoden retkikohde 2017 - parhaat kesälomavinkit


Vuoden 2017 retkikohteeksi valittu Punkaharju tarjoaa mukavaa tekemistä koko perhelle. Hyvät ulkoilureitit, monipuoliset tapahtumat, vesipuisto Kesämaa, metsämuseo Lusto ja taidekartano Johanna Oras takaavat onnistuneen loman. Vuokraa tunnelmallinen mökki, viihtyisä lomahuoneisto tai nauti hotellin mukavuuksista. Tervetuloa Punkaharjulle nauttimaan kansallismaiseman virkistävästä voimasta, monipuolisista aktiviteeteista ja mukavista tapahtumista.

Parhaat kesälomavinkit


Hotelli Punkaharju - elämys kaikille aisteille

 
Hotelli Punkaharjussa on 11 yksilöllistä ja kodikasta majoitushuonetta ja kesäaikaan 12 uudistettua, viihtyisää metsähuonetta.
 
Ravintola Punkaharju tarjoaa kesäaikaan vierailleen päivittäin herkullisia ja mielikuvituksellisia makuelämyksiä, joiden raaka-aineet hankitaan lähitilojen ja -alueiden tuottajilta. Hotellilla on myös oma yrttitarha ja ruokalistalle kerätään luonnosta joka sesonkina metsän maistuvimmat aarteet. Ravintola tarjoaa jokaiselle jotain- voit valita monipuolisen Harjun lounaan, vähän rennomman terassilistan tai upean illallisen välillä. 
 
Aktiviteetteja ja retkiä kaipaavalle Hotelli Punkaharju tarjoaa mm. saunajoogaa, ohjattuja retkiä lähiympäristöön taikka välineet itsenäiseen retkeilyyn. Hotellilta voit vuokrata esimerkiksi maastopyöriä, sup-lautoja ja kävelysauvoja. Vierailijoiden ja majoittujien käytössä ovat lisäksi rantasauna, vierasvenelaiturit, tenniskenttä, uimaranta ja paikallistuotteita myyvä puoti."
 

Rantakatin juhannus

 
Mannilassa vietetään jo perinteeksi muodostunut Juhannus.
 
- Keskikesän juhla aloitetaan Klo 18 lipunnostolla
- Ohjelmasta vastaa Trubaduuri Jussi Ryöpäs
- Rantagrillistä kesän herkut
- Ennen kokon sytyttämistä kesälomalla oleva Joulupukki tulee 
vierailemaan laulaen ja soittaen ukulelea.
- Klo 22 seudun suurin juhannuskokko omalla saarellaan Punkaharjun 
Vaahersalossa. Vapaa pääsy!
 
Tervetuloa viihtymään!
 

Harjun Portilla tapahtuu

 
Harjun Portilla Punkaharju Resortin yhteydessä on läpi vuoden tiiviisti tapahtumia. Punkaharjun kesä avataan Käkipäivillä la 17.6. Perinteikkäässä tapahtumassa päivällä mm. katusählyturnausta ja retkisoutukilpailua, illalla ravintolassa suomipop/rock-covereita tarjoilee Virranjakaja. Juhannuksena lomakylä ja sen lähialue täyttyy juhlijoista ja runsaasta ohjelmasta. Harjun Portilla juhannusaattona esiintymässä CC-Rock kokon jälkeen, lauantaina Hannelen juhannuskaraoke. Ravintola avoinna 02 saakka tapahtumapäivinä.
 
Valitse tapahtumiin ja kesälomallesi saunallinen mökki- tai huoneistomajoitus yli 25 kohteen valikoimastamme, alkaen 100 €/yö!
 

Mökkeile mukavuusalueella!

 

Välitupa on pieni maatila Punkaharjun Vaaran kylällä kaukana kaupungin kiireisestä melskeestä. Vaaran kylä on oikeastaan niemi keskellä kirkasta Puruvettä ja tämän karun, kirkkaan ja kauniin järven rannalla sijaitsevat myös vuokrakäytössä olevat mökkimme. Tule viettämään mökkiloma aidossa maalaismaisemassa rentouttavan metsäluonnon keskellä Puruveden maisemissa eli toisin sanoen mukavuusalueella. Katso mökkivaihtoehtomme ja varauskalenteri nettisivuiltamme.

Tarjoamme sinulle loppusiivouksen ja liinavaatteet puoleen hintaan.

 


Metku – Metsäkulttuuripäivät Lustossa 16.–18.6.

 

Viikkoa ennen juhannusta Lustossa järjestettävä metsäkulttuurin superviikonloppu tarjoaa aitoja elämyksiä ja leppoisaa yhdessä oloa kaikille metsän ystäville. Tukkilaiset, Sannin ja Marleenan lauttakahvila, Metsätorin näytteilleasettajien tuotteet ja palvelut, työnäytökset, lasten metkut ja menevä musiikki takaavat näkemistä ja tekemistä koko perheelle.

Viikonlopun aikana koetaan myös kaksin verroin Sm-tason kisajännitystä, kun Metkussa kisataan moottorisahauksen ja moottorisahaveiston Suomen mestaruuksista. Pääesiintyjinä menossa mukana ovat Kai Lehtinen ja Heikki Rantanen. Metkun tapahtumakentälle on vapaa pääsy! 

 


Taidekartano Johanna Oraksen kesä - Sivellin joka soi Suomelle

 

Taidekartano Johanna Oras kutsuu vierailijat aidosti mukaan taiteen kiehtovaan maailmaan. Maalausten ja leppoisan tunnelman äärellä voi hetkeksi unohtaa arjen kiireet ja antaa siveltimen vetojen viedä pienelle seikkailulle. Tänä kesänä Johannan näyttely Sivellin joka soi Suomelle kunnioittaa Suomen 100-vuotis juhlavuotta. 

Kartanon vieressä sijaitsee Johannan ateljee, josta voit löytää taiteilijan työnsä äärestä. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna 26.5. - 27.8. kello 10 - 18. Lämpimästi tervetuloa!

 


Punkaharju Resortin kesän kohokohdat

 

Punkaharju Resortin ehdoton vetonaula, lapsiperheiden suosikki vesi- ja puuhapuisto Kesämaa avaa ovensa 12.6. Tekemistä riittää koko päiväksi monen ikäisille lapsille ja puuhapäivän kruunaa saunan pehmeät löylyt. Myös Punkaharjun juhannus on vertaansa vailla. Mökkeily upeissa maisemissa ystävien tai perheen kanssa ja ravintola Punkaharju Paviljongin viihdyttävä ohjelma takaavat ikimuistoisen suvijuhlan. Juhannusaattona Paviljongin terassilla esiintyy bilebändi Welmu tarjoten tunnettuja suomihittejä 80-luvulta tähän päivään. 14.7. Punkaharjulla starttaa Punkaharju by Night, joka kokoaa mukavaa nähtävää ja koettavaa harjualueen yrityksissä. Tapahtuma huipentuu lauantaina 15.7. bileiltaan ravintola Punkaharju Paviljongilla Ilarin ja Aikakoneen kyydissä.

Punkaharju Resortissa on majoitusvaihtoehtoja moneen makuun. Saunalliset, tasokkaat huoneistot alkaen 125 €/yö.

 


Kruunupuiston kesän tapahtumat

 
  • Inkeritalon wanhan ajan tunnelmaa tarjoava vohvelikahvila palvelee läpi kesän.
    Kahvila avoinna 12.6. – 3.9. päivittäin klo 12-21, luvassa elävän musiikin iltoja.
  • Taidemaalari, -piirtäjä ja graafikko Pentti Koivikon taidenäyttely 12.6. – 3.9. Inkeritalon vohvelikahvilan tiloissa.
  • Tukkilaistanssit Kari Vepsän tahtiin Inkeritalon pihapiirissä perjantaina 16.6. klo 20-24, illan aikana myös tukkilaisnäytös
  • Juhannusaaton 23.6. tanssit Inkeritalolla klo 20-24, esiintymässä Pentti Kuparinen
  • Norppatanssit Inkeritalolla lauantaina 1.7. klo 20-24
  • Wanhan tavaran Rompetori lauantaina 15.7. klo 10-15
  • Inkeritalon Venetsialaiset lauantaina 2.9. klo 16 alkaen. Musiikista vastaa Pate Friman.

Itä-Karjalan kansanopisto

Itä-Karjalan Kansanopisto toimii koulutus- ja kurssikeskuksena, kesähotellina ja hostellina keskellä kaunista Punkaharjua Valoniemessä. Opistoa ympäröi ainutlaatuinen luonto, Saimaan vesistö, maan tunnetuimpiin luontonähtävyyksiin lukeutuva jääkauden jälkeensä jättämä Punkaharju sekä jatkosodan Salpalinja. Opistolla on hyvin varustetut ja hoidetut opetus-, asuin- ja yhteiset tilat, uimaranta, venelaituri, nuotiopaikka, ulkoesiintymislava ja luontopolku.

Kesän tapahtumat

Kevätjuhlat 27.5. ja 3.6.2017

Matemaattis-luonnontieteellinen kesälukio 6.-22.6.2017

Impilahtipäivät 29.-30.7.2017

Erilaisia lyhytkursseja ja leirejä

Lukuvuoden avajaiset 7.9.2017