Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Majoitus Punkaharjulla


Hienosen lomamökit

Tarjoamme vuokralle ympärivuotiseen käyttöön lameli- ja pyöröhirsi mökkejä Puruveden rannalla. Kesällä vuokralla on myös kolme tunnelmallista sähkötöntä mökkiä; lautarakenteinen mökki neljälle hengelle, käsin veistetty hirsimökki neljälle sekä kuuden hengen lamelihirsimökki, joka sijaitsee saaressa lähellä Savonlinnaa.

Jokaisella mökillä on oma ranta, laituri ja soutuvene. Vuokralle saa myös veneen ja moottorin.

Hyvin varustellut ja kodikkaat mökkimme lähellä luontoa tarjoavat puitteet rauhalliselle ja rentouttavalle lomalle. Kirkas Puruvesi on loistava paikka kalastukseen ympäri vuoden.

Lämpimästi tervetuloa lomalle luonnon helmaan Puruveden rannalle.


Matkailukeskus Harjun Portti

Matkailukeskus Harjun Portti on ympärivuotinen lomakohde Punkaharju Resortin yhteydessä Tuunaansaaressa.  Tarjonnassamme on majoitusta hyvätasoisissa saunallisissa mökeissä ja loma-asunnoissa loistavalla sijainnilla, mökkejä saatavilla aina edullisista rivitalomökeistä järvenrantamökkeihin. Yhteensä vuodepaikkoja mökeissämme yli 100 hengelle.

Talvella löydät 15km retkiluistelureitit ja 31km hiihtolatuverkoston aivan mökkien lähettyviltä, Punkaharjun harju-alueen sijaitessa vastarannalla. Ravintolat, kauppa ja välinevuokraamo sekä kesällä lukuisat käyntikohteet kuten lasten vesi- ja puuhapuisto Kesämaa ja Taidekartano Johanna Oras lyhyen kävelymatkan päässä. Retretin junapysäkki ja höyrylaivalaituri ovat myös lyhyen matkan päässä mökeistä, Savonlinnaan on matkaa vain 25km. Tervetuloa viettämään aktiivista lomaa!

 


Maatilamatkailu Mannila - Rantakatti

Maatilamatkailu Mannila on monipuolinen, ympärivuotinen lomapaikka Saimaan rannalla. Mannilassa löytyy majoitusta moneen makuun, hotellihuoneita, huoneistoja ja erilaista mökkimajoitusta sekä kesälle 2014 valmistuva monikäyttöinen Willa Saimaa (300 neliötä).
 
Yhteensä Mannilassa 60 vuodepaikkaa. Lisäksi alueella on caravan-, teltta alue, vierasvenelaituri, ravintola Rantakatti, rantasaunoja ja ratsutalli.
 
Mannilassa vietät luonnon keskellä rauhallisen rantaloman.
 

Hepokatti

Hepokatti luo puitteet elämän makuisille ja näköisille maatilalomille. Tule luovuuden lähteelle - maalle -  ja ole rohkeasti oman lomasi taiteellinen johtaja. Hepokatissa myös aikuisilla on lupa hullutella.
Loma Hepokatissa maistuu mustikoilta ja maidolta, näyttää niityiltä ja vanhoilta aidoilta, tuoksuu voikukilta ja lannalta, kuulostaa sirkoilta ja savolta sekä tuntuu hyvältä ja aidolta.
 
Hepokatti jatkaa vanhan Mannilan maatilan matkailuperinteitä tarjoamalla persoonallista aitta- ja huonemajoitusta viihtyisässä maatilamiljöössä kesäkaudella aina toukokuusta syyskuuhun.
Hepokatista löytyy majoitustilaa yhteensä 30 henkilölle. Hepokatin pienellä leirintäalueella matkailuautopaikkoja on yhteensä 15 ja telttapaikkoja 10 teltalle.
 

Välituvan Lomamökit

Punkaharjulla kirkkaan Puruveden rannalla sijaitsevat mökkimme tarjoavat hienot puitteet rauhalliseen ja rentouttavaan lomaan. Hyvin varustellut ja viihtyisät mökit sopivat moneen makuun.  Maaseutu, järvi ja metsäluonto luovat kiireettömän tunnelman, mutta myös mukavaa tekemistä riittää. 
 
Vuokrattavana on neljä ympärivuotiseen käyttöön sopivaa hirsimökkiä: kaksi isompaa mökkiä viiden tähden varusteilla kuudelle hengelle sekä kaksi pienempää neljän tähden mökkiä viidelle hengelle. Mökit sijaitsevat omassa rauhassaan ja kaikilla mökeillä on oma ranta ja laituri. Tervetuloa!
 

Valkiajärven Lomahuvilat

Valkiajärven Lomahuvilat sijaitsevat luonnonkauniilla Punkaharjulla. Valtatie 14:ltä on matkaa vain noin 5 km. Valkiajärvi on kaunis ja erittäin kirkasvetinen sisäjärvi, jota ympäröivät hiekkaharjut.

Valkiajärven lomahuviloiden yhteydessä ja lähietäisyydellä on runsaasti mahdollisuuksia erilaisten kesä- ja talviaktiviteettien toteuttamiseen. Valkiajärvestä ja lähijärvistä voi kalastaa ahventa, haukea, särkeä, siikaa ja lahnaa. Mato- ja pilkkionginta on ilmaista, viehekalastuksesta peritään kalastuslupamaksu, jonka voi ostaa meiltä.

Omassa rannassa on laituri ja käytössä oma vene ja pelastusliivit.

 


Hotelli Punkaharju

Hotelli Punkaharju on elämys kaikille aisteille. Punkaharjun kansallismaisemassa sijaitseva hotellimme tarjoaa vierailleen kokemuksia luonnon keskellä. Hotellistamme löytyy 11 yksilöllistä ja kodikasta majoitushuonetta, 12 metsähuonetta suoraan Saimaan rannalla sekä majoitusmahdollisuuden historiallisessa höyrylaiva S/S Savonlinnassa. 
 
Ravintolassamme luonto tuodaan suoraan vieraidemme lautasille. Lähiruoka ja luonnosta saadut villiyrit ja sienet antavat herkullisia ja mielikuvituksellisia makuelämyksiä meille jokaiselle. 
 
Hotellin palveluiden kautta jokainen voi tutustua Hotelli Punkaharjuun ja sen ympäristöön vielä monipuolisemmin. Historialliset kierrokset hotellilla ja ohjatut tunnit tekevät yöpymisestä uniikin kokemuksen. 
 

Punkaharju Resort

Punkaharjun Resort on monipuolinen, ympärivuotinen lomapaikka Saimaan rannalla. Alueella on leirintäalue, paljon erilaisia ja erihintaisia mökkejä ja sekä kesällä 2013 valmistunut luhtitalo Topelius, jossa on 12 saunallista lomahuoneistoa

Lomakeskuksen pihapiirissä on ravintola Pizza & Bistro Paviljonki, Saimaan Huljupuisto sekä kesäisin toimiva koko perheen vesi- ja puuhapuisto Kesämaa

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan aktiivilomasta ja rentoutumaan upean Saimaan järviluonnon keskelle!


Putikon Hovi

Putikon Hovin miellyttävään kartanomiljööseen voidaan majoittaa jopa 30 vierasta, Huoneistot ovat perinteisellä suomalaisella tyylillä sisustettuja. Tila on perustettu pääosin 1700-luvun loppupuolella. Iso, yli 1600 neliön karjanhoitorakennus on peräisin 1900-luvun alusta. Nykyään rakennuksessa on museo ja näyttely-toimintaa.

Museossa on esillä suomalaiseen elämänmenoon 1800 ja 1900-luvuilla kuuluneita käyttöesineitä niin kotitalouden, maanviljelyn, karjanhoidon kuin sodankäynninkin alalta. Lisäksi tilalla on vielä jäljellä 1700-luvulta peräisin oleva koskimiljöö, jossa pyörii entistetty vesiratas.

Putikon Hoville on ensimmäisenä maatilamatkailukohteena Pohjoismaissa myönnetty Joutsenmerkki. Sydämellisesti tervetuloa viihtymään kanssamme kaikki rauhallisen luontoloman ystävät.

 


Matkailutila Naaranlahti

Matkailutila Naaranlahti on vuonna 1964 ensimmäiset asiakkaansa majoittanut maatila kirkasvetisen Puruveden rannalla. Perheyrityksenä edelleenkin toimiva tila elää luonnon kanssa tasapainossa hoitamalla ympäristöä mahdollimman luonnonmukaisesti, mm käyttäen oman metsän puuta lämmitykseen.

Tarjoamme majoitusta huoneissa, huoneistoissa ja omarantaisissa mökeissä ympäri vuoden. Levon lisäksi voit rentoutua lähiympäristön luonto- ja ratsastuspoluilla, nauttia hienoista järvimaisemista kalastaen, meloen ja retkeilemällä veneellä kallio- tai hiekkasaarille. Talvella järven jäädyttyä retkiluistelu, hiihto, pilkkiminen ja verkoilla talvikalastus tuovat ulkoiluun uusia ulottuvuuksia. Näihin kaikkiin harrastuksiin vuokraamme välineitä ja opastusta.


Kukkoniemen Lomamökit

 
Kukkoniemen lomamökit sijaitsevat Punkaharjun Hiukkajoella Puruveden rannalla. Meillä on vuokrattavissa 6 mökkiä 2-6 hengelle, joista yksi on talviasuttava ja yksi sähkötön. Mökkimme sijaitsevat luonnon keskellä omassa rauhassa. Jokaisella mökillä on oma ranta, laituri ja soutuvene. Vuokrattavissa moottori. Savusauna lämpiää tilauksesta.
 
Tervetuloa!
 

Tynkkylän Lomaniemi

Tynkkylän Lomaniemi sijaitsee Saimaan Pihlajaveden rannalla Punkaharjun Vuoriniemellä, Mökinniemessä, jossa oli asutusta jo vuosisatoja sitten. Tuolloin elettiin hämyisissä savupirteissä ja nautittiin luonnon ja puhtaan Saimaan antimista. Nykyisinkin Lomaniemessä nautitaan samoista asioista, mutta asumukset ovat kehittyneet aikaisemmista ajoista.

Korkeatasoiset huvilat tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia kaikkine mukavuuksineen luonnonkaunista ympäristöä unohtamatta, sillä onhan Lomaniemen ympäristö saarineen, niemineen ja lahtineen uhanalaisen saimaannorpan kotiseutua.

 


Itä-Karjalan kansanopisto

Itä-Karjalan Kansanopisto toimii koulutus- ja kurssikeskuksena, kesähotellina ja hostellina keskellä kaunista Punkaharjua Valoniemessä. Opistoa ympäröi ainutlaatuinen luonto, Saimaan vesistö, maan tunnetuimpiin luontonähtävyyksiin lukeutuva jääkauden jälkeensä jättämä Punkaharju sekä jatkosodan Salpalinja. Opistolla on hyvin varustetut ja hoidetut opetus-, asuin- ja yhteiset tilat, uimaranta, venelaituri, nuotiopaikka, ulkoesiintymislava ja luontopolku.
 
Laajalla piha-alueella voit pelata lento-, sulka- ja jalkapalloa ja pöytätennistä, frisbeegolfia. Opistolta voi lainata polkupyöriä, kävelysauvoja, soutuveneen, huomioliivejä. Alueella on hyvät mahdollisuudet ulkona tapahtuvaan liikkumiseen, patikointiin, retkeilyyn, pyöräilyn, veteen liittyvien aktiviteettien, kalastuksen, marjastuksen ja sienestyksen harrastamiseen. Voit seurata luonnon muutoksia eri vuodenaikoina, lintujen elämää ja tähtitaivaan ilmiöitä. 

Kruunupuisto

Kruunupuisto on viihtyisä hotelli ja kuntoutuskeskus harjualueen keskellä. Majoittuminen yli satavuotiaassa jugend –henkisessäpäärakennuksessa tarjoaa ripauksen viehättävää nostalgiaa.

Kruunupuistossa on valittavana useita erilaisia huonetyyppejä sekä standarditasoisina että superior- tasoisina. Kaikissa huoneissa on wc/suihku, tv, puhelin ja suurimmassa osassa huoneista myös langaton wlan-verkko. Huonevalikoimasta löytyy myös tyylikkäitä sviittejä, keittiöllisiä huoneistoja,huoneita liikuntarajoitteisille tai apua tarvitseville.

Tarjolla on myös huoneita lemmikkien kanssa majoittuville tai edullista vaihtoehtoa hakeville. Osa huoneista on ilmastoituja. Huonehintaan sisältyy aamiaisen ohella myös kuntosalin ja kylpyläosaston käyttö. Harjualueen opastetuille reiteille pääsee aivan hotellin pihasta.