Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Majoitus Punkaharjulla


Majoitus Hepokatti

Tervetuloa viettämään rentouttavaa ja viihtyisää maatilalomaa Punkaharjulle! Mielestämme rentouttava maatilaloma sisältää lepoa ja virikettä viihtyisässä maatilamiljöössä sekä kauniisti katetun aamiaisen. Valitse siis sopivat palaset maatilalomaasi ja ota etäisyyttä arjen rutiineihin.
 
Majoitus Hepokatissa on aamiaismajoitusta huoneissa ja aitoissa yhteensä 30 henkilölle ja pienellä leirintäalueellamme on lisäksi 15 matkailuautopaikkaa sekä 10 telttapaikkaa. Kotieläinpiha ja kahvila palvelevat päiväkävijöitä monipuolisena retkikohteena.
 
Palvelemme majoitus- ja päiväretkikohteena kesäisin aina toukokuusta elokuuhun. Muina aikoina maatila ja kotieläinpiha ovat avoinna ryhmille etukäteistilauksesta. Ajankohtaista tietoa, tarkemmat aukioloaikamme ja yhteystietomme löydät kotisivuiltamme: www.majoitushepokatti.fi.
 
Maatilamme sijaitsee Vaahersalon saarella, aivan Punkaharjun kansallismaiseman kupeessa. Matkaa kuuluisalle Harjutielle on 3 km, Punkaharjun keskustaajamaan 8 km ja Savonlinnan keskustaan noin 30 km. Lähin junapysäkki on Luston asema (5 km). Lähimmät linja-autopysäkit sijaitsevat harjutiellä (3 km) sekä Vaahersalon kääntöpaikka (1,3 km). Jos haluat lisätietoja tai apua matkanne suunnittelussa, ole yhteydessä niin autamme mielellämme. Tervetuloa Punkaharjulle!
 

Putikon Hovi

Putikon Hovin miellyttävään kartanomiljööseen voidaan majoittaa jopa 30 vierasta, Huoneistot ovat perinteisellä suomalaisella tyylillä sisustettuja. Tila on perustettu pääosin 1700-luvun loppupuolella. Iso, yli 1600 neliön karjanhoitorakennus on peräisin 1900-luvun alusta. Nykyään rakennuksessa on museo ja näyttely-toimintaa.

Museossa on esillä suomalaiseen elämänmenoon 1800 ja 1900-luvuilla kuuluneita käyttöesineitä niin kotitalouden, maanviljelyn, karjanhoidon kuin sodankäynninkin alalta. Lisäksi tilalla on vielä jäljellä 1700-luvulta peräisin oleva koskimiljöö, jossa pyörii entistetty vesiratas.

Putikon Hoville on ensimmäisenä maatilamatkailukohteena Pohjoismaissa myönnetty Joutsenmerkki. Sydämellisesti tervetuloa viihtymään kanssamme kaikki rauhallisen luontoloman ystävät.

 


Kukkoniemen Lomamökit

 
Kukkoniemen lomamökit sijaitsevat Punkaharjun Hiukkajoella Puruveden rannalla. Meillä on vuokrattavissa 6 mökkiä 2-6 hengelle, joista yksi on talviasuttava ja yksi sähkötön. Mökkimme sijaitsevat luonnon keskellä omassa rauhassa. Jokaisella mökillä on oma ranta, laituri ja soutuvene. Vuokrattavissa moottori. Savusauna lämpiää tilauksesta.
 
Tervetuloa!
 

Kruunupuisto

Kruunupuisto on viihtyisä hotelli ja kuntoutuskeskus harjualueen keskellä. Majoittuminen yli satavuotiaassa jugend –henkisessäpäärakennuksessa tarjoaa ripauksen viehättävää nostalgiaa.

Kruunupuistossa on valittavana useita erilaisia huonetyyppejä sekä standarditasoisina että superior- tasoisina. Kaikissa huoneissa on wc/suihku, tv, puhelin ja suurimmassa osassa huoneista myös langaton wlan-verkko. Huonevalikoimasta löytyy myös tyylikkäitä sviittejä, keittiöllisiä huoneistoja,huoneita liikuntarajoitteisille tai apua tarvitseville.

Tarjolla on myös huoneita lemmikkien kanssa majoittuville tai edullista vaihtoehtoa hakeville. Osa huoneista on ilmastoituja. Huonehintaan sisältyy aamiaisen ohella myös kuntosalin ja kylpyläosaston käyttö. Harjualueen opastetuille reiteille pääsee aivan hotellin pihasta.


Punkaharju Resort

Punkaharjun Resort on monipuolinen, ympärivuotinen lomapaikka Saimaan rannalla. Alueella on leirintäalue, paljon erilaisia ja erihintaisia mökkejä ja sek luhtitalo Topelius, jossa on 12 saunallista lomahuoneistoa

Lomakeskuksen pihapiirissä on ravintola Paviljonki, Saimaan Huljupuisto sekä kesäisin toimiva koko perheen vesi- ja puuhapuisto Kesämaa

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan aktiivilomasta ja rentoutumaan upean Saimaan järviluonnon keskelle!


Hapimag Resort Punkaharju

Kävely koskemattomassa luonnossa, kristallinkirkkaat järvet ja loputtomat metsät – niistä muodostuu loma Hapimag Resort Punkaharjulla. Lomakylä hirsimökkeineen (39 kpl) sijaitsee aivan Puruveden rannalla.

Hapimag Lomakylä on ihanteellinen kohde toiminnalliselle lomalle. Meillä voit hiihtää, kalastaa, pyöräillä, vaeltaa, uida, meloa ja soutaa. Lähialue tarjoaa kaiken tarvittavan aktiiviseen lomailuun. Välineet voit vuokrata resortista. Aktiivisen päivän jälkeen voi rentoutua joko saunassa tai mukavan illallisen merkeissä Kota-ravintolassa. 

Lomakylän alueella sijaitsevat leikkipaikka, urheilukenttä, grillipaikka, venelaituri ja oma ranta sekä rantasauna. Nuorisotalosta löytyvät pöytätennis- ja biljardipöytä, TV, DVD-soitin, kirjasto ja lastenhuone, pesukone ja kuivausrumpu.

Lähin juna-asema on Punkaharjulla (10 km). Savonlinnan lentokentälle on 45 km, Joensuun lentokentälle 123 km ja Helsingistä lentokentälle 350 km. 


Tynkkylän Lomaniemi

Tynkkylän Lomaniemi sijaitsee Saimaan Pihlajaveden rannalla Punkaharjun Vuoriniemellä, Mökinniemessä, jossa oli asutusta jo vuosisatoja sitten. Tuolloin elettiin hämyisissä savupirteissä ja nautittiin luonnon ja puhtaan Saimaan antimista. Nykyisinkin Lomaniemessä nautitaan samoista asioista, mutta asumukset ovat kehittyneet aikaisemmista ajoista.

Korkeatasoiset huvilat tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia kaikkine mukavuuksineen luonnonkaunista ympäristöä unohtamatta, sillä onhan Lomaniemen ympäristö saarineen, niemineen ja lahtineen uhanalaisen saimaannorpan kotiseutua.

 


Välituvan Lomamökit

Punkaharjulla kirkkaan Puruveden rannalla sijaitsevat mökkimme tarjoavat hienot puitteet rauhalliseen ja rentouttavaan lomaan. Hyvin varustellut ja viihtyisät mökit sopivat moneen makuun.  Maaseutu, järvi ja metsäluonto luovat kiireettömän tunnelman, mutta myös mukavaa tekemistä riittää. 
 
Vuokrattavana on neljä ympärivuotiseen käyttöön sopivaa hirsimökkiä: kaksi isompaa mökkiä viiden tähden varusteilla kuudelle hengelle sekä kaksi pienempää neljän tähden mökkiä viidelle hengelle. Mökit sijaitsevat omassa rauhassaan ja kaikilla mökeillä on oma ranta ja laituri. Tervetuloa!
 

Hotelli Punkaharju

Hotelli Punkaharju on elämys kaikille aisteille. Punkaharjun kansallismaisemassa sijaitseva hotellimme tarjoaa vierailleen kokemuksia luonnon keskellä. Hotellistamme löytyy 11 yksilöllistä ja kodikasta majoitushuonetta, 12 metsähuonetta suoraan Saimaan rannalla sekä 7 matkustajatasoista huonetta upeassa Keisarinnan Huvilassa.
 
Ravintolassamme luonto tuodaan suoraan vieraidemme lautasille. Lähiruoka ja luonnosta saadut villiyrit ja sienet antavat herkullisia ja mielikuvituksellisia makuelämyksiä meille jokaiselle. 
 
Hotellin palveluiden kautta jokainen voi tutustua Hotelli Punkaharjuun ja sen ympäristöön vielä monipuolisemmin. Historialliset kierrokset hotellilla ja ohjatut tunnit tekevät yöpymisestä uniikin kokemuksen. 
 

Maatilamatkailu Mannila - Rantakatti

Maatilamatkailu Mannila on monipuolinen, ympärivuotinen lomapaikka Saimaan rannalla. Mannilassa löytyy majoitusta moneen makuun, hotellihuoneita, huoneistoja ja erilaista mökkimajoitusta sekä kesälle 2017 valmistunut monikäyttöinen Willa Pihlaja (400 neliötä).
 
Yhteensä Mannilassa on 60 vuodepaikkaa. Lisäksi alueella on caravan-, teltta alue, vierasvenelaituri, ravintola Rantakatti, rantasaunoja ja ratsutalli.
 
Mannilassa vietät luonnon keskellä rauhallisen rantaloman.
 

Valkiajärven Lomahuvilat

Valkiajärven Lomahuvilat sijaitsevat luonnonkauniilla Punkaharjulla. Valtatie 14:ltä on matkaa vain noin 5 km. Valkiajärvi on kaunis ja erittäin kirkasvetinen sisäjärvi, jota ympäröivät hiekkaharjut.

Valkiajärven lomahuviloiden yhteydessä ja lähietäisyydellä on runsaasti mahdollisuuksia erilaisten kesä- ja talviaktiviteettien toteuttamiseen. Valkiajärvestä ja lähijärvistä voi kalastaa ahventa, haukea, särkeä, siikaa ja lahnaa. Mato- ja pilkkionginta on ilmaista, viehekalastuksesta peritään kalastuslupamaksu, jonka voi ostaa meiltä.

Omassa rannassa on laituri ja käytössä oma vene ja pelastusliivit.

 


Matkailukeskus Harjun Portti

Matkailukeskus Harjun Portti on ympärivuotinen lomakohde Punkaharju Resortin yhteydessä Tuunaansaaressa.  Tarjonnassamme on majoitusta hyvätasoisissa saunallisissa mökeissä ja loma-asunnoissa loistavalla sijainnilla, mökkejä saatavilla aina edullisista rivitalomökeistä järvenrantamökkeihin. Yhteensä vuodepaikkoja mökeissämme yli 100 hengelle.

Talvella löydät 15km retkiluistelureitit ja 31km hiihtolatuverkoston aivan mökkien lähettyviltä, Punkaharjun harju-alueen sijaitessa vastarannalla. Ravintolat, kauppa ja välinevuokraamo sekä kesällä lukuisat käyntikohteet kuten lasten vesi- ja puuhapuisto Kesämaa ja Taidekartano Johanna Oras lyhyen kävelymatkan päässä. Retretin junapysäkki ja höyrylaivalaituri ovat myös lyhyen matkan päässä mökeistä, Savonlinnaan on matkaa vain 25km. Tervetuloa viettämään aktiivista lomaa!

 


Hienosen lomamökit

Tarjoamme vuokralle ympärivuotiseen käyttöön lameli- ja pyöröhirsi mökkejä Puruveden rannalla. Kesällä vuokralla on myös kolme tunnelmallista sähkötöntä mökkiä; lautarakenteinen mökki neljälle hengelle, käsin veistetty hirsimökki neljälle sekä kuuden hengen lamelihirsimökki, joka sijaitsee saaressa lähellä Savonlinnaa.

Jokaisella mökillä on oma ranta, laituri ja soutuvene. Vuokralle saa myös veneen ja moottorin.

Hyvin varustellut ja kodikkaat mökkimme lähellä luontoa tarjoavat puitteet rauhalliselle ja rentouttavalle lomalle. Kirkas Puruvesi on loistava paikka kalastukseen ympäri vuoden.

Lämpimästi tervetuloa lomalle luonnon helmaan Puruveden rannalle.


Matkailutila Naaranlahti

Matkailutila Naaranlahti on vuonna 1964 ensimmäiset asiakkaansa majoittanut maatila kirkasvetisen Puruveden rannalla. Perheyrityksenä edelleenkin toimiva tila elää luonnon kanssa tasapainossa hoitamalla ympäristöä mahdollimman luonnonmukaisesti, mm käyttäen oman metsän puuta lämmitykseen.

Tarjoamme majoitusta huoneissa, huoneistoissa ja omarantaisissa mökeissä ympäri vuoden. Levon lisäksi voit rentoutua lähiympäristön luonto- ja ratsastuspoluilla, nauttia hienoista järvimaisemista kalastaen, meloen ja retkeilemällä veneellä kallio- tai hiekkasaarille. Talvella järven jäädyttyä retkiluistelu, hiihto, pilkkiminen ja verkoilla talvikalastus tuovat ulkoiluun uusia ulottuvuuksia. Näihin kaikkiin harrastuksiin vuokraamme välineitä ja opastusta.


Itä-Karjalan kansanopisto

Itä-Karjalan Kansanopisto toimii koulutus- ja kurssikeskuksena, kesähotellina ja hostellina keskellä kaunista Punkaharjua Valoniemessä. Opistoa ympäröi ainutlaatuinen luonto, Saimaan vesistö, maan tunnetuimpiin luontonähtävyyksiin lukeutuva jääkauden jälkeensä jättämä Punkaharju sekä jatkosodan Salpalinja. Opistolla on hyvin varustetut ja hoidetut opetus-, asuin- ja yhteiset tilat, uimaranta, venelaituri, nuotiopaikka, ulkoesiintymislava ja luontopolku.
 
Laajalla piha-alueella voit pelata lento-, sulka- ja jalkapalloa ja pöytätennistä, frisbeegolfia. Opistolta voi lainata polkupyöriä, kävelysauvoja, soutuveneen, huomioliivejä. Alueella on hyvät mahdollisuudet ulkona tapahtuvaan liikkumiseen, patikointiin, retkeilyyn, pyöräilyn, veteen liittyvien aktiviteettien, kalastuksen, marjastuksen ja sienestyksen harrastamiseen. Voit seurata luonnon muutoksia eri vuodenaikoina, lintujen elämää ja tähtitaivaan ilmiöitä.