Hyppää sisältöön
Punkaharju - Vuoden retkikohde 2017

Ruokailu Punkaharjulla


Inkeritalo

Historiaa henkivä Inkeritalo toimii kokoustilana ja tilausravintolana ympäri vuoden. Hiljattain saneerattu ja ainutlaatuisen tunnelmallinen hirsitalo on loistava paikka järjestää pieniä perhejuhlia, pikkujouluja, yritystilaisuuksia, kokouksia tai vaikkapa naisten iltoja. Viehättävässä kaksikerroksisessa talossa on tilaa yhteensä noin 80 hengelle. Kokoustiloja on kaikkiaan neljä, ja niistä kuhunkin mahtuu 12 - 25 henkilöä.

Kesäkaudella Inkeritalossa toimii kesäkahvila, jossa pääsee maistamaan maukkaita vohveleita Saimaan rannan ääreen. Kesäisin kahvilassa pääsee nauttimaan myös taiteesta, kun vaihtuvat taiteilijat tuovat teoksensa näytille Inkeritalon seinille.

 


Ravintola Kruunupuisto

Ravintola on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Päivittäin noutopöytään on katettuna aamiainen, lounas ja päivällinen. Vaihtoehtoisesti ateriakokonaisuuden voi valita a la carte – listalta.

Ravintolassa on n. 120 asiakaspaikkaa ja ravintola palvelee myös tilausravintolana. Ravintolassa on ympäri vuoden myös viihdetarjontaa karaokesta orkesteritansseihin. Ravintola Kruunupuistosta voit tilata myös herkut kotiin, mökille tai eväät harjualueen luontoretkelle.

 


Ravintola Lusto

Ravintola Lusto on Metsämuseo Luston yhteydessä toimiva ympärivuotinen ravintola A-oikeuksin. Asiakaspaikkoja meillä on terassipaikat mukaan lukien 200, joista näköala Saimaan järvimaisemaan sekä metsäluontoon.

Ravintola on avoinna tiistaista perjantaihin 10 - 16. Panostamme lähiruokaan kuten Puruveden muikkuihin ja paikallisen viljelijän vihanneksiin, unohtamatta metsän antimia. Kahvilapuolelta löytyy kotitekoisia leivonnaisia erikoiskahveineen ja virvokkeineen.

Olemme auki tilauksesta myös aukioloaikojemme ulkopuolella yksityistilaisuuksia varten.

Kokousvieraillemme käytössä kabinettimme lisäksi Luston saunatilat ja 138-paikkainen auditorio nykyaikaisella av-tekniikalla.

Meiltä myös catering-palvelut.


Ravintola Punkaharju

Luonto lautaselle - Lähiruoka ja luonnon raaka-aineet ovat avainasemassa Ravintola Punkaharjussa

Hotelli Punkaharjun ravintolasaleissa ja baarissa on yhteensä 120 asiakaspaikkaa. Ravintola Punkaharju tarjoaa vierailleen herkullisia ja mielikuvituksellisia makuelämyksiä, joiden korkealaatuiset raaka-aineet hankitaan lähitilojen ja -alueiden tuottajilta. Päivän menu voi elää ja ruokalistaan vaikuttaa esimerkiksi se, saadaanko Puruvedeltä aamulla ahvenia vai muikkuja.

Hotellilla on myös oma yrttitarha ja ruokalistalle kerätään luonnosta joka sesonkina metsän maistuvimmat aarteet. Ravintola Punkaharju haluaa kunnioittaa paikallista ruokakulttuuria modernilla otteella.

Tynkkylän Lomaniemi

Lomaniemen korkeimmalle kohdalle jo vuonna 1860 kohonneen päärakennuksen pihapiiristä aukeavat jylhät näkymät Saimaan sinisille vesille. Päärakennuksessa otetaan vieraanvaraisesti vastaan ruokailijat kaikkialta maailmasta. Siellä loihditaan perhejuhlat ja muut ateriapalvelut jopa 150 henkilölle.

Kahvio on auki kesällä päivittäin ja ateriapalvelut vain ennakkotilauksesta ryhmille ympäri vuoden.

 


Ravintola Rantakatti

Rantakatti on Saimaan rannalla oleva ympärivuotinen ravintola. 1.9.- 1.6. ravintola on auki tilauksesta sopimuksen mukaan. Katso kesän aukiolot nettisivuiltamme.

Salissa 60 ja terasseilla 80 asiakaspaikkaa. Ravintolassa on A-oikeudet.

Rantakatti sopii hyvin myös erilaisten juhlien järjestämiseen. Tervetuloa viiihtymään!


Punkaharju Resort - Pizza & Bistro Paviljonki

Pizza & Bistro Paviljonki palvelee kesäkaudella päivittäin tarjoten pizzaa, burgereita ja kotiruokalounasta. Muuna aikana Paviljonki toimii tilausravintolana ja kahvilana, josta saa vastaanoton aukioloaikoina pientä purtavaa ja virvokkeita.
 
Ravintolan kahdelta sivulta on esteetön näköala suoraan Saimaalle. Ulkona on katetulla terassilla noin 130 paikkaa ja aivan Saimaan rannassa kattamatonta terassia lähes 200 henkilölle. 
 
Paviljonki sopii hyvin myös erilaisten juhlien järjestämiseen.
 
 

Kesäkahvila Hepokatti

Kesäkahvila Hepokatin maatilalla Vaahersalon saaressa palvelee lomalaisia, vapaa-ajan asukkaita ja päiväretkeläisiä kesäisin aina toukokuusta elokuuhun. Ystävällinen palvelu ja kotitekoiset leivonnaiset tekevät kahvihetkestä nautinnon. Kauniilla ilmalla virvokkeita voi nauttia ulkona puutarhassa. Poikkea kahvilla päiväretken lomassa. Kesäkahvila on mukava pyörä- tai patikkaretken määränpää kesäisin. Sijaitsemme vain 3 kilometriä kuuluisalta harjualueelta. Matka Vaahersaloon Potkusalmen sinisen sillan, maaseudun peltojen ja koivujen välissä mutkittelevalla tiellä on jo elämys. Keitämme kahvia Sinua varten - tervetuloa kahvittelemaan!
 
Sisällä kahvilassa on 30 istumapaikkaa ja ulkona paikkoja on 20. Ryhmät ovat myös tervetulleita meille etukäteisvarauksella - kysy tarkemmat tiedot ja vaihtoehdot ryhmävierailuista. Tarkemmat aukioloaikamme, yhteystietomme sekä muita lisätietoja löydät kotisivuiltamme: www.majoitushepokatti.fi.
 
Kahvilassamme on myös pieni infopiste, johon olemme koonneet tietoa Punkaharjun alueen tapahtumista, nähtävyyksistä ja paikallisista palveluista. Jos sinulla on kysymyksiä, opastamme ja kerromme mielellämme lisää!
 
 

Ravintola Harjun Portti

Harjun Portti on mutkaton ja monipuolinen kahvila-ravintola, Punkaharju Resortin yhteydessä. Herkullinen kotiruokalounas joka päivä noutopöydästä klo 11-15, á la cartea listalta jossa mm. Puruveden Muikkuja päivän kalana sekä mahtavia burger-annoksia. Aamupalaa edullisesti kesän joka aamuna. 120 asiakaspaikkaa sisällä ja 70 kesäterassilla, tämän kesän uutuutena näytämme terassilla Jalkapallon EM-kisoja screeniltä.

Harjun Portin keittiössä tehdään ruokaa isolla sydämellä, lounaspöydässä on vaihtuvina ruokina mm. itse tehtyä bataattileipää tai focacciaa, herkullisia talon omia kastikkeita, talon omia lihamurekkeita ja runsas salaattipöytä. Vaihtuvina jälkiruokina mm. usein kotitekoista pullavanukasta tai marjarahkaa.

Löydät meille helposti, sillä Retretin junapysäkki on vain 50m päässä kahvila-ravintolasta (20 min Savonlinnan keskustasta) ja Tuunaansaaren laivalaiturillekin matkaa on vain 200m, josta liikennöi höyrylaivaristeilyt Savonlinnaan viikoittain!


Cafe Rantakivi

Café Rantakivi on rento ja raikas kahvilaravintola kauniin Punkaharjun maisemissa, Tuunaansaaressa, Puruveden rannalla. Savonlinnaan meiltä on matkaa n. 25 km.

Ruoka on tasan tarkkaan itsetehtyä lähiruokaa, luottokalastajan pyytämistä Puruveden muikuista ja ahvenista aina puutarhatilojen kasviksiin ja myöhemmin kesällä marjoihin ja sieniin. Suosimme hyvin pitkälle tuotteissamme puhtaita raaka-aineita ja makuja.

Ravintolassamme on 66 anniskelupaikkaa, sisällä 16, ja siirrettävillä laseilla katetulla terassilla 50.

Café Rantakivi on mukava yhdistelmä Á la Cartea, kahvilatuotteita, luonnonkaunista miljöötä, lämminhenkistä palvelua ja mieleenpainuvia iloisia yksityiskohtia.

Tule ja ihastu!