Hyppää sisältöön

Koko perheen talviloma Saimaalla


Hyvää mieltä ja paljon tekemistä yhdessä!


Kuule kansallismaiseman ja Saimaan kutsu myös talvella ja tule nauttimaan upeista maisemista, hyvinhoidetuista reiteistä ja mukavasta tunnelmasta Punkaharjulle. Tässä sinulle pari hyvää syytä viettää talviloma Punkaharjulla:

1. Huikeat hiihtomahdollisuudet

Punkaharju tarjoaa hiihdon ystäville upeat puitteet hiihtolomaan. Osasta majoituskohteita pääsee suoraan hyvin hoidetuille, osittain valaistuille hiihtoladuille, joita löytyy yhteensä yli 20 km. Kaikki lenkit ovat yhteydessä toisiinsa. Valitse mieleinen reitti sopivista vaihtoehdoista, joko mäkinen Takaharjun lenkki läpi idyllisen harjualueen tai leveän baanan Metlan lenkki, jonka varrella löytyy Karjalankallion laavupaikka.

2. Upeat retkiluistelureitit

Punkaharju tunnetaan myös huikeista retkiluistelureiteistä. Voiko olla mahtavampaa kuin viilettää pitkin Saimaan jäänpintaa talviauringon paisteessa? Välillä voi pysähtyä makkaran tai lettujen paistoon, taukopaikkoja löytyy useampia. 

3. Ainutlaatuinen lumikenkäpuisto

Punkaharjun Lumikenkäpuisto on ainoa laatuaan koko Suomessa ja tarjoaa monipuolisia reittejä kaiken kuntoisille. On lyhyttä ja pitkää, helppoa ja vaikeaa. Nauti siis juuri sinulle sopivalla tavalla. Lumikenkiä saat vuokralle lähes kaikista seudun matkailuyrityksistä.

4. Rentouttava kansallismaisema

Kunnon aktiivipäivän päätteeksi nautitaan saunasta, Kruunpuiston kylpylän kynttiläuinneista ja pulahdetaan vaikka avantoon. Alueelta löytyy myös useampi ravintola. 

5. Ainutlaatuiset tapahtumat ainutlaatuisessa luolastossa

Luola Events järjestää Tuunaansaaren huikeassa luolastossa erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. On konsertteja, stand up -keikkoja, seikkailuja luolastossa ja paljon muuta mielenkiintoista. Tapahtumat löydät Luola Eventsin nettisivuilta. Käy valitsemassa suosikkitapahtumasi ja koe jotain unohtumatonta!

Tutustu alla oleviin tarjouksiin ja valitse niistä mieluisin. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Punkaharjun talvesta!

Talvisesongin tarjoukset


Talvilomalle kauniiseen Itä-Karjalan Kansanopistoon alk. 30 e/hlö/vrk

 

Tule ja tutustu upeisiin Valoniemen maisemiin. Tarjoamme teille mahdollisuuden majoittua edullisesti Kansanopiston viihtyisissä majoitustiloissa, joissa yhdistyvät perinteet ja nykyaika. Voitte nauttia maukkaasta ruoasta opetusravintola Valossa, saunoa rantasaunalla ja kokea erilaisia talviaktiviteetteja.

Opisto sijaitsee Pihlajaveden rannalla, josta avautuvat hiihto-, lumikenkäily-, retkiluistelu- ja pilkki- mahdollisuudet. Harjualueen retkeilyreitit sijaitsevat myös Opiston läheisyydessä. Tule nauttimaan aktiviteeteista ja hyvästä olosta luonnonläheiseen Kansanopistoomme. Opisto on sisäoppilaitos, joka järjestää monialaista koulutus- ja kurssitoimintaa ja tapahtumia.

Lisätietoja +358 1557211 tai ita-karjalan.kansanopisto@ikko.fi

 


Hiihtolomalle Kruunupuistoon alk. 45 €/hlö

 
Kruunupuistossa majoitut edullisesti lähellä luontoa, hiljaisuudesta ja rauhasta nauttien. Irtaudu arjen kiireistä ja levähdä rauhallisessa ympäristössä nauttien samalla hyvästä ruuasta ja kylpylässä rentoutuen. Jos haluat lomaltasi liikuntaa - harjuluonto on siihen oivallinen ympäristö ympäri vuoden!
 
Lue lisää Kruunupuiston hiihtolomaviikkojen tarjouksista!
 

Aktiiviloma Matkailukeskus Harjun Portissa - 4 vrk 360 €/mökki

 

Varaa hyvin varusteltu mökki tai huoneisto yli 35 kohteen valikoimastamme Tuunaansaaren lomakylästä. Hiihto- ja luistelureiteille pääset aivan mökkien lähettyviltä, saunallinen Standard Tuunaantupa-mökki vain 360 €/4 vrk. Poikkea retkeilyn lomassa kahvila-ravintolaamme, jossa lounasbuffet, itse leivotut kahvileivät ja loistavat burgerit.

Lue lisää talvilomatärpeistämme alta!

 


Lusto – Suomen Metsämuseo

 

Tule talvilomalle metsäkulttuurin lähteille Punkaharjulle! Suomen Metsämuseo Luston näyttelyt kertovat elämyksellisesti metsästä ja metsän merkityksestä suomalaisten elämässä. Metsie-valokuvanäyttely avautuu 19.2. Näyttely esittelee valokuvien kautta, millainen on suomalainen metsäsuhde. 

Lustoon kannattaa tulla koko perheen voimin, sillä Lasten puu, karhunpesä ja metsäkonesimulaattorit houkuttelevat perheen pienimmät seikkailujen maailmaan. Harjualueen retkeilyreitit, Museoravintola Nila ja Luston Puoti tekevät museosta lähialueineen retkikohteen, jossa viihtyy koko päivän.

Lustoon pääset kätevästi Savonlinnasta ja Parikkalan suunnasta junalla. Lustolla on oma junaseisake vain noin 50 metrin päässä museosta.

 


Yöpyminen Topeliuksen lomahuoneistoissa vain 83 €/yö

 

Punkaharju Resortin lomahuoneistot sopivat mainiosti talviloman majoitukseen. Jokaisessa huoneistossa on oma sauna, keittiönurkkaus ja kuivauskaappi talvisissa riennoissa kostuneille vaatteille. Hiihto- ja luistelureitit lähtevät melkein pihasta. Lomahuoneistot sijaitsevat ravintola Paviljongin vieressä, joten sieltä on kätevä kipaista herkuttelemaan.

Yöpyminen kahden hengen huoneistossa maksaa 83 €/yö ja neljän hengen huoneistoissa 97 €/yö. Liinavaatteet ja loppusiivous sisältyvät hintaan. Lämpimästi tervetuloa!