Punkaharju – aktiivilomailijan unelmakohde

Punkaharjun upea kansallismaisema tarjoaa ainutlaatuiset puitteet aktiiviseen lomailuun. Harjualueen luonnonsuojelualue retkeilymaastoineen, puulajipuisto sekä ympäröivä järvilabyrintti kätkevät sisäänsä mielenkiintoisia reittejä niin patikoijalle, melojille, ratsastajille kuin pyöräilijöillekin.

Kaikki välineet yhdestä paikasta

Aktiivilomailijan kannattaa aloittaa reissu Matkailukeskus Harjun Portin välinevuokraamosta. Sieltä saat kaiken, mitä harrastamiseen tarvitset: välineet, ohjeet ja kartat. Tarjolla on kajakkeja, suppeja, fatbikeja, veneitä ja muuta kesävälineistöä. Välineet kannattaa muuten varata jo ennakkoon verkkokaupasta, varsinkin sesonkina monet välineet ovat käytössä lähes koko ajan.

Harjun Portista vinkataan pari kuumaa aktiviteettivinkkiä tulevalle kesälle.
– Sumpunlahden kaunis levähdyspaikka on laitettu nyt keväällä kuntoon. Sieltä löytyy hyvä uimaranta, kota ja grillipaikka. Sumpunlahteen kannattaa pyöräillä tai meloa.

Harjualueella on useita erilaisia merkittyjä pyöräilyreittejä. Yksi suosikeista on Puulajipuisto, jossa voit nauttia monipuolisista metsätunnelmista. Täältä löytyy myös viehättävä Karjalankallion laavu, jossa on mukava paistaa makkarat tai keitellä nokipannukahvit pyöräilyn ohessa.

Valloittavat ratsastusretket harjulla

Miltä kuulostaisi ihastuttava ratsastusretki lempeillä islanninhevosilla upeassa kansallismaisemassa? Kavion kopse hiekkatiellä, räpsähdyksiä metsässä, upeita maisemia. Arjen huolet unohtuvat ja pääset nauttimaan juuri siitä hetkestä, jonka luonto ja hevoset luovat sinulle.  Ratsastustalli Aurinkolaukan väki johdattaa sinut puulajipuistoon valloittavalle metsäretkelle tai kulttuurimatkalle Hotelli Punkaharjuun.

Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita ratsastamaan. Voit tulla ratsastamaan koko perheen voimin ikimuistoiselle ratsastusretkelle tai voit varata lapsille oman hetken hevosten kanssa.

Tynkkylän Lomaniemi – veneilijän paratiisi Saimaalla

Tynkkylän Lomaniemi tunnetaan upeista maisemistaan ja persoonallisesta vieraanvaraisuudestaan. Saimaan rannalla sijaitsevassa Tynkkylässä viihtyvät niin veneilijät, ruokailijat kuin mökkilomailijat. Veneilijöille on tarjolla laiturin ja poijupaikkojen lisäksi perinteinen sauna, savusauna ja grillikatos. Kesäaikaan Tynkkylän vieraat nauttivat Maisemakahvion herkullisista antimista ja sunnuntaisin Tynkkylän kuuluisan pitopöydän ääreen kannattaa tulla kauempaakin.

Tynkkylän pihapiiristä löytyy myös Kotimuseo, jossa on esillä Tynkkylän vanhoja työkaluja, joita käytetty maa- ja metsätalouden askareissa. Lisäksi jonkin verran karjalan evakoiden esineistöä. Tekstiilityöaitasta löytyy mm. Raija Heikkosen valmistamia raanuja, mattoja ja villa-asuja.

Valkiajärven lomahuvilat – tutustu maatilan tunnelmaan

Valkiajärven lomahuviloilla nautit laadukasta majoituksesta ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista puhtaan ja rauhallisen Valkiajärven rannalla. Tarjolla on hyvät maastot lenkkeilyyn, pyöräilyyn, marjastamiseen ja sienestykseen. Voit halutessasi tutustua maatilaan ja sen eläimiin.

Valkiajärven lomahuviloilla on kolme omarantaista huvilaa, joissa majoittuu jopa 8-10 hlöä. Kaikissa huviloissa on poreammeet ja kaksi erillistä saunaa. Lisäksi yhdessä huvilassa kylpypalju.

Paimenlomat Punkaharjulla

Niemituvan Paimenviikoilla pääset nauttimaan luonnosta ja kiireettömästä hetkistä sekä hoivaamaan lampaita Punkaharjun kauniissa maisemissa Saimaan äärellä. Lomalla majoitut pihamökkiin ja vastaat lähettyvillä sijaitsevien lampaiden hyvinvoinnista.

Majoituksen lisäksi paimenviikolla jokaiseen päivään sisältyy erilaisia askareita: lampaiden lukumäärän tarkistusta, hyvinvoinnin silmälläpitoa, juomaveden vaihtamista, ruokkimista sekä sopiva määrä lampaille höpöttelyä ja silittelyä.

Saimaalle seikkailemaan upealla lauttahuvilalla

Lähde seikkailemaan Saimalle huippuvarustellulla, täysin uudenlaisella lauttahuvilalla. Helposti ohjattavassa lautassa on mm. upea puulämmitteinen sauna, viihtyisä kattoterassi ja makuupaikat neljälle. Ruokaa voi keittiön lisäksi valmistaa myös terassin muurikalla. Lautan kotisatama on Vaahersalossa, mutta lautalla pääsee Saimaalla minne haluaa. Isäntäväki ajaa mielellään lautan haluttuun paikkaan, jos ei omia veneilytaitoja ole.

Laineiden liplatusta ja linnunlaulua

Unohda hetkeksi arjen kiireet ja stressi. Puruveden rannalla Hiukkajoella, Hapimag Lomakylässä, pääset nauttimaan laineiden liplatuksesta ja linnunlaulusta.

Hapimag Lomakylä tarjoaa lomailijalle erinomaiset puitteet rentoutumiseen sekä rauhoittumiseen. Voit vuokrata soutu-ja moottoriveneitä, kanootteja sekä kajakkeja, pyöriä sekä pihapelejä. Lähistöltä löytyy myös patikoimiseen sopivia reittejä. Mökkikylän kevythirsimökit on varusteltu enintään kuudelle majoittujalle.

Edullista majoitusta Valoniemessä

Valoniemessä sijaitseva Itä-Karjalan Kansanopisto tarjoaa viihtyisää ja edullista hotelli- ja villamajoitusta.  Kansanopiston kulttuurihistoriallisesti arvokas päärakennus Valoniemi on myös mielenkiintoinen käyntikohde. Kolmekerroksinen hirsinen rakennus valmistui vuonna 1916 Valoniemen pensionaatiksi.

Kansanopistolta löytyy myös opetusravintola Valoniemi, jossa pääsee nauttimaan maittavista herkuista kauniissa maisemassa. Laajalta alueelta löytyy paljon tekemistä koko perheelle.