Punihussilaksi kutsuttu, Valtionhotellin pihapiirissä sijaitseva paanuilla vuorattu talo on entinen pohjoinen metsänvartijan virkatalo. Pihapiiriin kuuluu asuinrakennus ja talousrakennus. Talo sijaitsee valtionhotellin koillispuolella mäntypuuvaltaisen harjun rinteellä.

Rakennus on hirsirunkoinen ja perustettu harkkokiville. Julkisivu on vuorattu paanuilla. Harjakatto on katettu sementtitiilillä. Itäsivulla on satulakattoinen avokuisti. Ikkunat ovat T-ikkunat ja kuusiruutuiset, yläosan ruuduissa on vinoristikot. Ikkunapuitteet ovat vihreät. Päätykolmio on pystypaneelia ja paneloinnin alaosassa on hammaslista. Rakennuksen pääväri on punainen, ovien ja ikkunoiden vuorilaudat, nurkkalaudat, seinien leveät alalistat ja päätykolmiot ovat valkoiset. Rakennus edustaa ns. nikkarityyliä.

Punihussilan omistaa nykyisin Metsähallitus. Punihussilassa on esillä Punkaharju postikorteissa -näyttely. Kortit ovat punkaharjulaislähtöisen Nuutti Kanervan Punkaharju-postikorttikokoelmasta ja korttien aiheiksi ovat päätyneet muun muassa harju, näkymät harjulta ympäröiville järville ja historiallisesti merkittävät rakennukset.

SijaintiHarjutie 594 58450 Punkaharju